Υπάρχουν πολλοί πρακτικοί τρόποι τοποθέτησης των λευκών σας συσκευών, που αν τους ακολουθήσετε θα κάνουν τη μαγειρική σας καθημερινότητα εύκολη. Ισχύει πάντως πως υπάρχει συνήθως μια στρατηγική που ακολουθούν οι σχεδιαστές και οι τεχνικοί για τη διαρρύθμιση των συσκευών, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Σημασία δεν έχει μόνο να είναι όμορφη η κουζίνα σας αλλά και σωστά διαρρυθμισμένη.

Κατανοήστε τις Ζώνες Κουζίνας.

Αρκετοί σχεδιαστές χωρίζουν την κουζίνα σε περιοχές, ανάλογα με τη χρήση τους: Η Ζώνη Προετοιμασίας, η Ζώνη Μαγειρέματος, η Ζώνη Καθαρισμού, η Ζώνη των Αναλώσιμων και τέλος η Ζώνη των μη Αναλώσιμων. Αν αυτή η προσέγγιση σας ταιριάζει και έχετε αρκετό χώρο τότε μπορείτε να την υιοθετήσετε και να τοποθετήσετε τις συσκευές σας βάσει αυτής της οριοθέτησης.

Τοποθετήστε τις συσκευές πιο ψηλά

Δεν είναι απαραίτητο οι συσκευές σας να ακουμπούν στο πάτωμα. Σκεφτείτε ελεύθερα και τοποθετήστε το πλυντήριο των πιάτων ή το φούρνο σας ψηλότερα από ό,τι συνήθως. Έτσι, δε θα χρειάζεται να σκύβετε και θα σας είναι πιο εύκολο να σηκώσετε βαριές κατσαρόλες ή να τοποθετήσετε ένα γεμάτο ταψί για ψήσιμο.

συσκευές κουζίνας eliton otzias

Κουζίνα ELITON OTZIAS με τις ηλεκτρικές συσκευές σε κοινό σημείο

Τοποθετήστε όλες τις συσκευές μαζί

Μια αγαπημένη προσέγγιση αρκετών σχεδιαστών κουζίνας είναι να τοποθετούν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σε μια της πλευρά. Έτσι η κουζίνα φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακή. Παράλληλα, οι καλωδιώσεις βρίσκονται μαζεμένες σε ένα σημείο. Έτσι, όχι μόνο θα σας ευγνωμονεί ο ηλεκτρολόγος σας αλλά και το δωμάτιο θα φαίνεται πιο τακτοποιημένο, σχεδιασμένο έξυπνα και «επαγγελματικό»! Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για αυτό, τότε φροντίστε να τοποθετήσετε όλες τις «ζεστές» συσκευές κοντά (όπως ο φούρνος -απλός και μικροκυμάτων- και η εστία).

συσκευές κουζίνας eliton ceramic

Κουζίνα ELITON CERAMIC

Δημιουργήστε μια «ζώνη νερού»

Ιδανικά, σε περίπτωση που υπάρχει πλυντήριο ρούχων στην κουζίνα θα ήταν καλό να το μετακινήσετε. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το κοντά στο πλυντήριο των πιάτων και το νεροχύτη αντίστοιχα. Έτσι θα έχετε τα υδραυλικά συγκεντρωμένα σε ένα σημείο. Σε περίπτωση βλάβης θα μας θυμηθείτε!

Χαρίστε στο φούρνο σας θέση πρωταγωνιστή!

Αν είναι δυνατόν να κάνετε την ηλεκτρική κουζίνα το επίκεντρο του δωματίου, αυτό θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα. Στο κάτω κάτω, η κουζίνα είναι για μαγείρεμα και οι υπόλοιπες συσκευές βρίσκονται εκεί για να υποστηρίξουν αυτή ακριβώς τη διαδικασία!

Περιοριστείτε στα απαραίτητα:

Ορισμένες μικρές συσκευές κουζίνας που δε χρησιμοποιείτε, όπως τοστιέρες, παρασκευαστές smoothie και παγωτού και άλλα παρόμοια, καλό είναι να μη βρίσκονται σε κοινή θέα και σας εμποδίζουν στην καθημερινότητα! Βρείτε το κατάλληλο σημείο να τις αποθηκεύσετε και απολαύστε την κουζίνα σας χωρίς περισπασμούς, οπτικούς και πρακτικούς.

Φυσικά, οι μόνες συνταγές που χωράνε στην κουζίνα σας είναι οι συνταγές μαγειρικής και όχι άλλες. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να σας υποδείξει πώς να τοποθετήσετε τις συσκευές της κουζίνας σας καλύτερα από εσάς. Εμείς σας δώσαμε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για μια εξατομικευμένη διάταξη των συσκευών σας!

 

Διαβάστε επίσης:
Μικροί χώροι με μεγάλες ανάγκες!
Σχεδιασμός κουζίνας: κλασικό ή μοντέρνο ύφος; Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;
Συμβουλές για την οργάνωση της ντουλάπας σας