Όσοι ζείτε ή έχετε ζήσει σε μικρούς χώρους, ξέρετε σίγουρα τις δυσκολίες τους! Όσο μικρότερος ο χώρος τόσο πιο εφευρετικός και επινοητικός πρέπει να είναι κανείς, και κυρίως οργανωτικός! Με σύμμαχο αυτό το άρθρο θα κερδίσετε τη μάχη της έξυπνης αποθήκευσης!

Μην αφήνετε ανεκμετάλλευτους τους τοίχους!

Δεδομένου ότι τα τετραγωνικά σας είναι περιορισμένα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τους τοίχους σας για να τοποθετήσετε τα πράγματά σας αντί να τα έχετε γύρω-γύρω! Μια κάθετη μονάδα αποθήκευσης με ράφια και ντουλάπια, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, θα σας λύσει τα χέρια, πρακτικά και αισθητικά!

Χρησιμοποιήστε τους χώρους πάνω, γύρω και πίσω από τις πόρτες!

Γιατί να σταματήσετε στον τοίχο; Φτιάξτε ή τοποθετήστε ράφια στο κενό που υπάρχει γύρω και πάνω από την κάσα της πόρτας σας! Αυτός είναι συνήθως χαμένος αποθηκευτικός χώρος και παράλληλα μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση εσωτερικής διακόσμησης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε βιβλία, ή κουτιά με μικροπράγματα. Επίσης, πίσω από τις πόρτες τοποθετούνται ρυθμιζόμενα ράφια αποθήκευσης! Είτε πρόκειται για τα καθαριστικά στο μπάνιο, είτε για τα μπαχαρικά που ξεχειλίζουν στην κουζίνα, τα ράφια θα βοηθήσουν πολύ στην οργάνωσή τους.

Όλες οι εσοχές είναι αξιοποιήσιμες!

Μπορεί να μην πηγαίνει το μυαλό σας, όμως υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε ακόμη και μικρές εσοχές στο σπίτι σας και να τις μετατρέψετε σε ένα μικρό γραφείο για το λάπτοπ σας! Ακούγεται απίστευτο; Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά ανοιχτά ράφια και μια απλή ξύλινη σανίδα που θα στερεώσετε στον τοίχο, και ιδού! Το γραφείο σας είναι έτοιμο! Μην ξεχάσετε η σανίδα να είναι πτυσσόμενη ώστε να μπορείτε να «εξαφανίζετε» το γραφείο σας με μια κίνηση!

Μικροί χώροι

Έξυπνη αποθήκευση κάτω και πίσω από τα έπιπλα!

Αν τώρα αγοράζετε κρεββάτι, εννοείται ότι θα πρέπει να διαλέξετε ένα με αποθηκευτικό χώρο! Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να εφαρμόσετε και στον καναπέ σας, που μπορεί να γίνει χρήσιμος χώρος τακτοποίησης! Επίσης, μια νέα τάση που είναι πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό, τα πολυμορφικά έπιπλα είναι αυτό ακριβώς: έπιπλα όχι για μια αλλά για πολλές χρήσεις!

Ράφια και στο μπάνιο σας!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μικρό μπάνιο, με πετσέτες να ξεχειλίζουν από παντού, και νιπτήρα γεμάτο με καλλυντικά. Τα ράφια πάνω από την τουαλέτα και γενικά στο μπάνιο σας, θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε σε ένα τακτοποιημένο μπάνιο!

Κρυφοί χώροι αποθήκευσης!

Αν φτιάχνετε το χώρο ή τον ανακαινίζετε, μπορείτε να δημιουργήσετε κρυφούς χώρους αποθήκευσης! Εκτός από το προφανές, που είναι να αξιοποιήσετε χώρο κάτω από πιθανή σκάλα, υπάρχουν και πιο πρωτοποριακές ιδέες! Πολύ εντυπωσιακό και έξυπνο είναι να δημιουργήσετε επιδαπέδια ντουλάπια σε υπερυψωμένο πάτωμα, μέσα στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε από ρούχα μέχρι εργαλεία και κάθε είδους προμήθειες!

Ό,τι και να κάνετε, μην απογοητεύεστε αν ο χώρος σας είναι μικρός! Και σε ένα μικρό χώρο, μπορείτε να ζήσετε μεγάλη ζωή! Αρκεί να το οργανώσετε.

Διαβάστε επίσης:
Σχεδιασμός μικρής κουζίνας: 6 συμβουλές για να μεγαλουργήσετε!
Πώς να περιορίσετε τα απορρίμματα της κουζίνας σας
Αποθήκευση ρούχων εκτός σεζόν