Σίγουρα το ύφος της κουζίνας σας είναι κάτι που σας απασχολεί πολύ, και αυτό είναι αναμενόμενο! Οι σχεδιαστές ξέρουν τόσο καλά τη δουλειά τους που το κάθε σχέδιο και υλικό μοιάζει το ιδανικό για το χώρο σας, μέχρι να δείτε το επόμενο, που είναι το ίδιο και περισσότερο ελκυστικό!

Όταν επιλέγετε κουζίνα πρέπει πρώτα να έχετε καταλήξει στο ύφος της ώστε να κάνετε την αναζήτηση ευκολότερη: ο παραδοσιακός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από περίπλοκες λεπτομέρειες, χρήση ζεστών φυσικών υλικών όπως πέτρα και ξύλο, και ένα γενικότερα κλασικό ύφος. Από την άλλη πλευρά, ο μοντέρνος σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός, με γυαλιστερές επιφάνειες και απόλυτες -αλλά κομψές γραμμές. Πώς να απαντήσετε στο ερώτημα: «ποιο να διαλέξω;»

ύφος της κουζίνας eliton glossy

Μοντέρνα κουζίνα ELITON GLOSSY

Πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι αυτό;

Αν ανακαινίζετε ή κατασκευάζετε την κουζίνα με σκοπό να νοικιάσετε ή να πουλήσετε άμεσα το σπίτι, τότε ακολουθήστε το δρόμο του μοντέρνου σχεδιασμού καθώς θα φαίνεται πιο καινούριο, ενθουσιάζοντας τους νέους ιδιοκτήτες. Αν όμως δεν σκοπεύετε να μετακινηθείτε για τα επόμενα 10-15 χρόνια τότε μη διστάσετε να επιλέξετε ένα παραδοσιακό σχέδιο αν αυτό σας αρέσει. Έτσι, ακόμα και μετά από μια δεκαετία, μια κλασική κουζίνα θα ταιριάζει με το ύφος του σπιτιού σας.

Πώς είναι το υπόλοιπο σπίτι;

Έχει πολύ μεγάλη σημασία το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού σας και καλό είναι να το λάβετε υπόψη. Για παράδειγμα, όσο και να προτιμάτε αισθητικά έναν αφαιρετικό σχεδιασμό, με μινιμαλιστικές γραμμές και ψυχρά υλικά, αυτός δεν θα μπορέσει να εναρμονιστεί με το σπίτι σας εάν αυτό είναι παραδοσιακού ύφους.

ύφος της κουζίνας eliton gola

Κουζίνα χωρίς πόμολα ELITON GOLA

Πόσο καιρό το μοντέρνο παραμένει μοντέρνο;

Σε γενικές γραμμές, αυτό που σήμερα θεωρείται μοντέρνο, κάποια στιγμή στο μέλλον θα φαίνεται ξεπερασμένο. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το φαινόμενο, επιλέγοντας μία κουζίνα με όσο το δυνατόν λιγότερα «στοιχεία» που προδίδουν την ηλικία της: Πόμολα, ανάγλυφες υφές στα ντουλάπια, ταπετσαρίες είναι μερικά από αυτά τα στοιχεία. Οι κουζίνες χωρίς πόμολα (handle-less), εφαρμόζοντας την παραπάνω ιδές, καταφέρνουν και δείχνουν σύγχρονες πολλά χρόνια μετά την εγκατάστασή τους.

Τολμήστε ένα συνδυασμό μοντέρνου και κλασικού!

Αν είστε αρκετά τολμηροί και έχετε τη διάθεση, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα συνδυασμό, και το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει! Με λίγη προσοχή μπορείτε να προσθέσετε και τα δύο στοιχεία στο σχέδιό σας! Για παράδειγμα, μερικά μοντέρνα κρεμαστά φώτα και στοιχεία από ανοξείδωτο ατσάλι είναι σύγχρονες πινελιές σε ένα κλασικό σχέδιο. Από την άλλη πλευρά, επιλεγμένα στοιχεία του κλασικού σχεδιασμού, μπορεί να προσθέσουν μια αίσθηση ζεστασιάς σε μια μοντέρνα κουζίνα!

ύφος της κουζίνας eliton country

Κλασική κουζίνα ELITON COUNTRY

Ποιο είναι το μέγεθος της κουζίνας;

Σημασία για το τελικό ύφος της κουζίνας έχει επίσης και το μέγεθός της καθώς αν είναι αρκετά μικρή, ένας λιτός σχεδιασμός μπορεί να την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο ξεκούραστη στο βλέμμα. Οπότε, ακόμη και αν προσθέσετε μερικά κλασικά στοιχεία, ο μοντέρνος αφαιρετικός σχεδιασμός και τα ουδέτερα χρώματα πιθανόν να είναι το καλύτερο για αυτή την περίπτωση!

Όποιο ύφος και να επιλέξετε, σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε πως η κουζίνα θα είναι η καρδιά του σπιτιού σας οπού πρέπει πρώτα να αισθάνεσθε άνετα και ύστερα να συμφωνεί με κάποιο συγκεκριμένο στυλ!

Διαβάστε επίσης:
Σχεδιάζοντας μια διαχρονική κουζίνα
Κουζίνα χωρίς πόμολα – αγαπημένη τάση και όχι τυχαία!
Πάγκος εργασίας στην κουζίνα σας: τα υλικά και οι ιδιότητές τους