Tα έξυπνα σπίτια είναι πλέον μέρος της ζωή μας, και ποιο σημείο του σπιτιού έχει περισσότερο ανάγκη την έξυπνη τεχνολογία παρά η κουζίνα; Στο άρθρο που ακολουθεί θα δείτε ποιες έξυπνες συσκευές και εφαρμογές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας το 2021!

Το έξυπνο ψυγείο που θα ψωνίζει για εσάς!

έξυπνη κουζίνα eliton kitchen

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ένα έξυπνο ψυγείο έκανε παγάκια, κάνοντας τους ιδιοκτήτες του πολύ χαρούμενους. Στις μέρες μας αυτό θεωρείται αυτονόητο. Σήμερα πολλά έξυπνα ψυγεία μπορούν με μία απλή φωνητική εντολή να ενεργοποιήσουν την παγομηχανή, το φίλτρο αέρα, να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία, και πολλά άλλα υπέροχα πράγματα. Στο άμεσο μέλλον, ακόμη πιο εξελιγμένα μοντέλα θα σας διαβάσουν συνταγές ενώ μαγειρεύετε, θα σας ειδοποιήσουν πότε πρόκειται να λήξει το φαγητό σας, θα σας επιτρέψουν ακόμη και να δημιουργήσετε λίστες για τα ψώνια σας!

Ένα έξυπνο μπλέντερ, γεμάτο υγιεινές συνταγές!

έξυπνη κουζίνα eliton kitchen

Ένα τόσο πρωτοποριακό μπλέντερ θα αναβαθμίσει πραγματικά τα smoothie σας! Τα μπλέντερ αυτά συνοδεύονται από εφαρμογές που σας ενημερώνουν όχι μόνο για νέες συνταγές αλλά για τη διατροφική αξία του κάθε συστατικού! Έτσι μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς πόσους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά έχει το ποτό σας και δε χρειάζεται πια να ανησυχείτε για το αν προσθέσατε λίγα περισσότερα γλυκά φρούτα στο δροσιστικό smoothie σας.

Υπάρχει τίποτα πιο υπέροχο από μια έξυπνη κατσαρόλα;

έξυπνη κουζίνα eliton kitchen

Στη αγορά υπάρχουν οι -ήδη έξυπνες- κατσαρόλες αργού μαγειρέματος οι οποίες είναι πολύ διαδεδομένες στο εξωτερικό. Σήμερα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μοντέλα, πολλά από οποία συνοδεύονται από τις δικές τους εφαρμογές που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη θερμοκρασία, τις λειτουργίες ή το χρόνο μαγειρέματος. Το καλύτερο; Αν αγοράσετε μια που συνδέεται στο Wi-Fi, μπορείτε να προσαρμόσετε τον χρόνο μαγειρέματος και τη θερμοκρασία της έξυπνης κατσαρόλας όπου κι αν βρίσκεστε. Να το ξαναπούμε; Όπου και αν βρίσκεστε. Ακόμη και να ζεστάνετε το φαγητό σας ενώ οδηγείτε προς το σπίτι. Καταπληκτικό, σωστά;

Ένας έξυπνος φούρνος, για τέλεια ψησίματα, κάθε φορά!

έξυπνη κουζίνα eliton kitchen

Πόσες φορές έχετε ευχηθεί να μπορούσατε να ελέγξετε τo κέικ σας χωρίς να ρισκάρετε να καταστρέψετε την διαδικασία του ψησίματος; Πόσες φορές θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι η πίτσα που φτιάχνετε για τους φίλους σας θα έχει τραγανή και καλοψημένη ζύμη; Από εδώ και πέρα, ο φούρνος μπορεί να είναι σύμμαχός σας σε αυτό! Διαθέτει έξυπνες ρυθμίσεις που δεν σας αφήνουν να αναρωτιέστε! Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ακόμη και εσωτερικές κάμερες ώστε να παρακολουθείτε το φαγητό στο φούρνο από απόσταση. Τουλάχιστον, δεν θα σερβίρετε ποτέ ξανά καμένο κέικ!

Ζυγαριά κουζίνας με υψηλό δείκτη ευφυΐας!

Ίσως να έχετε ήδη ψηφιακή ζυγαριά κουζίνας όμως σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που σας προτείνουμε: μια έξυπνη ζυγαριά κουζίνας μπορεί να σας λύσει τα χέρια ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Μπορεί να λάβει υπόψη τις μερίδες, ακόμη και το μέγεθος του ταψιού σας αλλά και να αναπροσαρμόσει τις μετρήσεις αν είναι απαραίτητο! Αυτό μεταφράζεται σε άψογα μείγματα κέικ και πολλά συγχαρητήρια από τους φίλους σας.

Οι έξυπνες συσκευές κουζίνας δεν εξαντλούνται εδώ, είναι πολλές και εξειδικευμένες. Είτε για δική σας ευκολία είτε για ένα δώρο που θα ενθουσιάσει, πρέπει να τις εντάξετε στη λίστα αγορών σας!

Διαβάστε επίσης:
Σχεδιάζοντας μια διαχρονική κουζίνα
Συρόμενα ράφια κουζίνας: Μπορούν να σας προσφέρουν περισσότερο χώρο;
Τα 14 απαραίτητα εργαλεία κουζίνας