Αν ξεκινάτε ανανέωση ή κατασκευή νέας κουζίνας, έχετε ήδη συνειδητοποιήσει πως η διαδικασία είναι σύνθετη και χρονοβόρα! Αυτό δεν είναι κάτι κακό, διότι η κουζίνα του σπιτιού σας αποτελεί επένδυση που θα «αποδίδει» για πολλά χρόνια. Έτσι, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε μια διαχρονική κουζίνα. Το πώς, θα σας το αναλύσουμε στη συνέχεια!

Τι εννοούμε λέγοντας «διαχρονική κουζίνα»;

Σίγουρα, δεν εννοούμε οπωσδήποτε «κλασική». Εννοούμε όμως μια κουζίνα που δεν θα είναι «ξεπερασμένη» μέσα στα επόμενα χρόνια επειδή τα χρώματα και τα υλικά που επιλέξατε ήταν της μόδας σήμερα και «φωνάζουν» από μακριά τη χρονιά που κατασκευάστηκε. Οπότε μια έξυπνη επιλογή χρωμάτων, υλικών αλλά και συσκευών θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια κουζίνα που δεν θα «προδίδει» την ηλικία της.

διαχρονική κουζίνα eliton pearl

Η κλασική κουζίνα ELITON PEARL με πάγκο εργασίας από μάρμαρο

Προσέχουμε τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν της κουζίνα μας!

Οι πάγκοι, τα ντουλάπια, το πάτωμα και η πλάτη της κουζίνας σας είναι τα βασικά της στοιχεία, και είναι αυτά στα οποία πρέπει να επενδύσετε προσεκτικά.

  • Επενδύστε σε ντουλάπια καλοφτιαγμένα, ανθεκτικά και απλά. Για σχέδιο μπορείτε να επιλέξετε τα τύπου “Shaker” που θεωρείται από τα πιο διαχρονικά και καλόγουστα σχέδια. Βρίσκονται στις κορυφαίες επιλογές τα τελευταία 100 χρόνια και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο! Άλλη εναλλακτική είναι τα ντουλάπια με γυάλινες πόρτες τα οποία είναι σταθερά ψηλά στις επιλογές από το 1900! Κάνουν το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και είναι πολύ κομψά.
  • Το υλικό του ή των πάγκων σας θα μπορούσε να είναι ένα φυσικό πέτρωμα όπως μάρμαρο ή γρανίτης.
  • Οι επιλογές για την πλάτη της κουζίνας είναι άπειρες και σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να επιλέξετε κάτι πολύ μοντέρνο, ίσως γυαλί, ή πλακάκια με μεταλλικές λάμψεις. Πάντως ως επιλογή  για τα πλακάκια θα μπορούσε να είναι το πολύ αγαπητό στυλ του «υπογείου τρένου». Απόλυτα διαχρονικό, κλασικό και φινετσάτο, θα χαρίσει μια δυναμική στο χώρο σας και συνδυάζεται με πολλά στυλ.

 

διαχρονική κουζίνα eliton country

Κουζίνα ELITON COUNTRY με γυάλινες πόρτες

Φροντίζουμε τη χρωματική παλέτα!

Τα χρώματα που θα επιλέξετε  είναι απαραίτητο να σας εκφράζουν. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς ως προς αυτό. Βρείτε χρώματα που να σας αρέσουν μέσα από μια χρωματική παλέτα σχετικά απαλή και ουδέτερη. Το έντονο κίτρινο ή το φωτεινό μπλε δεν είναι άσχημα όμως μετά από μερικό καιρό αρχίζουν να γίνονται κουραστικά και θα θέλετε να τα αλλάξετε. Οπότε επικεντρωθείτε σε τρία το πολύ χρώματα που θα μπορείτε να συνδυάσετε με χρωματιστά αξεσουάρ.

Tip: Μια επίσης καλή ιδέα σε περίπτωση που δεν αλλάζετε συσκευές είναι να τις εντοιχίσετε ούτως ώστε η κουζίνα σας να μοιάζει ακόμη πιο περιποιημένη!

Σε κάθε περίπτωση, η αισθητική του κάθε ενός από εμάς είναι προσωπική, όπως και η μαγειρική του! Στο τέλος της ημέρας σημασία έχει να απολαύσετε την κουζίνας σας και να την καμαρώνετε!

 

Διαβάστε επίσης:
Πάγκος εργασίας στην κουζίνα σας: τα υλικά και οι ιδιότητές τους
Φωτισμός κουζίνας – πώς να φωτίσετε την κουζίνα σας για να την αναδείξετε
Δάπεδο κουζίνας: Τα υλικά και τα πλεονεκτήματά τους