Ο αποθηκευτικός χώρος είναι το πρώτο ζητούμενο όταν κατασκευάζουμε ή ανακαινίζουμε την κουζίνα μας. Οπότε, εάν θέλετε και εσείς να λήξει αυτός ο αέναος πόλεμος με τα στοιβαγμένα σκεύη, τα χαμένα καπάκια των τάπερ και τα ψώνια που ακροβατούν στα ντουλάπια σας, απλώς επιλέξτε συρόμενα ράφια! Θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά στην εργονομία της κουζίνας, ενώ δουλεύετε αλλά και ενώ τακτοποιείτε. Όμως, πώς ακριβώς μπορούν τα συρόμενα ράφια να σας εξοικονομήσουν χώρο και να σας προσφέρουν άνεση;

Οργανώνουν τα μεγάλα σκεύη

Στα μεγάλα ντουλάπια που συνήθως φιλοξενούν τα ογκώδη σκεύη, μπορείτε να τοποθετήσετε βαθιά συρτάρια και να χωρίσετε τα καπάκια από τις κατσαρόλες και τα μικρά από τα μεγαλύτερα. Με ένα τράβηγμα του συρταριού, βρίσκετε ό,τι χρειάζεστε χωρίς να χρειαστεί να γονατίζετε και να σκύβετε.

 συρόμενα ράφια eliton-kitchen

Οριζόντια και κάθετα διαχωριστικά για πρακτική αποθήκευση μαγειρικών σκευών

Τακτοποιούν τα δοχεία φαγητού

Αν και οι χαμένες κάλτσες κατέχουν τα πρωτεία στα μυστηριωδώς εξαφανισμένα αντικείμενα του σπιτιού, τα καπάκια από τα τάπερ δεν πάνε πίσω. Και επειδή είναι ζωτικής σημασίας να μεταφέρετε το φαγητό σώο στον προορισμό του, μπορείτε να εγκαταστήσετε την κατασκευή που τοποθετείται εντός των ντουλαπιών και χρησιμεύει στην οργάνωση των τάπερ σας. Απλά τραβάτε το συρόμενο αυτό στοιχείο και έχετε μπροστά σας τα πάντα οργανωμένα!

συρόμενα ράφια eliton-kitchen

Κάθετα διαχωριστικά για δοχεία φαγητού

Απελευθερώνουν χώρο από πάγκους και ντουλάπια

Πάνω στον πάγκο σας βρίσκονται συνήθως μπαχαρικά και στα ντουλάπια τακτοποιείτε συσκευασμένα τρόφιμα και κονσέρβες. Χάνεται όμως αρκετός ωφέλιμος χώρος έτσι. Αλλάξτε το αυτό! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και ένα ελάχιστο χώρο και να κατασκευάστε ένα κάθετο, συρόμενο κουτί αποθήκευσης, μέσα στο οποίο αποθηκεύετε τα μπαχαρικά και όλα τα βάζα που έχετε! Μπορείτε να τα βλέπετε όλα πανεύκολα και να τα οργανώσετε όπως σας εξυπηρετεί.

Δίνουν αξία στο γωνιακό ντουλάπι

Υπάρχουν λύσεις για να χρησιμοποιήσετε το, καθόλου χρηστικό γωνιακό τμήμα του ντουλαπιού, – τη λεγόμενη «τυφλή γωνία»! Μια κατασκευή (είτε περιστρεφόμενη είτε αναδιπλούμενη), σας επιτρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση στο γωνιακό ντουλάπι και να εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό!

Συρόμενα ράφια με Μηχανισμός LeMans

Μηχανισμός LeMans με δυο ανεξάρτητα ράφια αποθήκευσης σε γωνιακό ντουλάπι βάσης.

Κρύβουν αυτά που πρέπει

Ο κάδος των απορριμμάτων δεν είναι στολίδι για καμία κουζίνα, ωστόσο τα συρόμενα ράφια προσφέρουν μια εναλλακτική λύση. Μπορείτε να τοποθετήσετε συρόμενη βάση σε ένα από τα χαμηλά σας ντουλάπια και να τοποθετήσετε τον κάδο σας εκεί. Αν ο χώρος είναι αρκετός, τοποθετήσετε ακόμα και δύο κάδους, για τα ανακυκλώσιμα και οργανικά απορρίμματά σας! Όταν κλείνετε το πορτάκι, δεν θα φαίνεται τίποτα και η κουζίνα σας θα είναι άψογη!

συρόμενα ράφια eliton-kitchen

Συρόμενη βάση με κάδους ξεχωριστούς κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης

 

Διαβάστε επίσης:
Κουζίνα χωρίς πόμολα: είναι αγαπημένη τάση και όχι τυχαία!
Πάγκος εργασίας στην κουζίνα σας: τα υλικά και οι ιδιότητές τους
Νησίδα κουζίνας: Πόσο χρήσιμη είναι;