Αν έχετε παιδιά, γνωρίζετε ότι η φροντίδα τους απαιτεί πολύ χρόνο, το ίδιο όμως χρειάζεται και η προετοιμασία των γευμάτων! Πώς μπορείτε να συνδυάσετε το χρόνο που περνάτε με τα παιδιά σας και το χρόνο που χρειάζεστε για να μαγειρέψετε; Και το κυριότερο να περνάτε όλοι καλά στην κουζίνα χωρίς κίνδυνο τραυματισμού; Σας παραθέτουμε πέντε πρακτικές συμβουλές για το πώς να μετατρέψετε τη κουζίνα σας σε ασφαλή χώρο για τα παιδιά!

Στρογγυλέψτε τις γωνίες

Εφόσον την κουζίνα σας την φτιάχνετε τώρα, επιλέξτε πάγκους με στρογγυλά τελειώματα, χωρίς δηλαδή γωνίες. Αν έχετε ήδη την κουζίνα ολοκληρωμένη, φυσικά δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε καινούριο πάγκο. Στην αγορά θα βρείτε ειδικές γωνίες που εφαρμόζουν στα έπιπλα και στους πάγκους, μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμών.

Επιλέξτε αντιμικροβιακά υλικά

Το Corian® είναι ιδανικό υλικό για τον πάγκο της κουζίνας σας: Καθαρίζει εύκολα, κρατά τα μικρόβια μακριά και έχει πολύ μεγάλη αντοχή.

Η λεία επιφάνεια του δεν επιτρέπει τα υγρά να διεισδύσουν και αυτό καθιστά εύκολο τον καθαρισμό του. Στις επιφάνειες Corian®, οι ενώσεις που συνδέουν τα τμήματα του υλικού είναι αφανείς, δίνοντας έτσι μια ενιαία, «χυτή» εμφάνιση στο σύνολο της κατασκευής. Αυτό σημαίνει πως  δεν υπάρχουν σχισμές για να παγιδεύουν βρωμιά και βακτήρια. Από: Πάγκος εργασίας στην κουζίνα σας: τα υλικά και οι ιδιότητές τους

Βρύσες με φωτοκύτταρο

Μπορεί να μην το έχετε συνηθίσει και να μην το έχετε συναντήσει σε πολλά σπίτια, αλλά είναι μια πολύ ασφαλής πρακτική. Τα παιδιά γενικά δυσκολεύονται με τις βρύσες και μπορεί να κάνουν λάθος και να ανοίξουν το καυτό νερό. Οι βρύσες με φωτοκύτταρο μπορούν να ρυθμιστούν σε θερμοκρασία ασφαλείας την οποία εσείς μπορείτε να αλλάξετε ενώ η βρύση ήδη λειτουργεί.

Χαμηλότεροι πάγκοι

Μπορείτε να δημιουργήσετε πάγκους χαμηλότερου ύψους, στους οποίους να έχουν πιο άνετη πρόσβαση τα μικρά σας. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτά στο μαγείρεμα όμως χωρίς τον κίνδυνο να γλιστρήσουν στην προσπάθειά τους να φτάσουν τον «κανονικό» πάγκο.

Οι δικοί τους αποθηκευτικοί χώροι

Μπορείτε να καθορίσετε τους δικούς τους χώρους και ντουλάπια χαμηλά, στην ίδια λογική του πάγκου που αναφέραμε παραπάνω. Έτσι, θα έχουν πρόσβαση στα πράγματά τους, δεν θα προσπαθούν να προσεγγίσουν άλλα ντουλάπια και έτσι όχι μόνο θα είναι ασφαλής η κουζίνα για αυτά αλλά θα τη νιώσουν και ως ένα φιλικό χώρο που θα αισθάνονται άνετα.

Πέντε συμβουλές για μια ασφαλές κουζίνα στα παιδιά

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, θα έχετε μια ασφαλή και φιλόξενη κουζίνα για τα νεότερα μέλη της οικογένειας!

Διαβάστε επίσης:
Είναι η κουζίνα σας φιλική για τα παιδιά;
Mικρόβια στο σπίτι: ποιά σημεία να προσέξετε
Συρόμενα ράφια κουζίνας: Μπορούν να σας προσφέρουν περισσότερο χώρο;