Αρχικά, να σας πούμε συγχαρητήρια που τα καταφέρατε να πραγματοποιήσετε το όνειρο πολλών, και να έχετε ένα δωμάτιο γκαρνταρόμπα ολοδικό σας, για τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας, ας είναι και μικρό! Άλλωστε, ποιος ο ρόλος μας εμάς αν δεν μπορούμε να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για να το αξιοποιήσετε στο μέγιστο;

Ασχοληθείτε με την οργάνωση του χώρου

Ακόμη και ο πιο μικρός χώρος μπορεί να είναι αποτελεσματικός και χρηστικός αν είναι οργανωμένος σωστά. Αξιοποιήστε κάθε πιθανό σημείο προκειμένου να είναι όλα σε μια σωστή θέση και δώστε μεγάλη σημασία σε αυτά που μπορείτε να κρεμάσετε παρά σε αυτά που μπορείτε να στοιβάξετε. Χρησιμοποιήστε δηλαδή τους τοίχους της γκαρνταρόμπα σας όσο το περισσότερο δυνατόν.

Μην ξεχνάτε τις γωνίες!

Οι γωνίες είναι ένα σημείο που συνήθως μας ξεφεύγει, ενώ μπορούμε να κλέψουμε αρκετά εκατοστά από εκεί! Τοποθετήστε ράφια στις γωνίες του και μετατρέψτε τις από νεκρό χώρο σε χρήσιμο! Αν είναι καλή η κατασκευή του χώρου, θα φαίνεται πολύ όμορφο.

Κρεμάστε τις μπότες σας…

…και γενικά δώστε αξία στους γάντζους. Αντί να έχετε τις μπότες σας σε ογκώδη κουτιά, μπορείτε να τις στήσετε όρθιες σε ένα ράφι και να φροντίσετε να στερεώνονται σε ένα γάντζο. Με τον τρόπο αυτό και γλιτώνετε χώρο από το πάτωμα, και φροντίζετε καλύτερα τα αγαπημένα -και ακριβά- υποδήματά σας! Αποφεύγετε τις τσακίσεις πάνω τους και τις φθορές που προκαλούνται από τη λάθος αποθήκευση.

μικρή γκαρνταρόμπα  eliton

Αξιοποιήστε τα κουτιά

Σε πολλά καταστήματα θα βρείτε εκπληκτικές ιδέες οργάνωσης και μεταξύ αυτών πολλά κουτιά και καλάθια. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε διάφανή πλαστικά κουτιά για αποθήκευση, έτσι ώστε να μπορείτε να τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο και να μην χρειάζεται να τα βγάζετε κάθε φορά για να ελέγξετε το περιεχόμενό τους.

Αν ο χώρος σας είναι πολύ μικρός σκεφθείτε και για έναν δεύτερο

Σε περίπτωση που έχετε δύο μικρούς χώρους, όπως για παράδειγμα αν η γκαρνταρόμπα σας είναι μικρή αλλά παράλληλα υπάρχει άλλη μια εσοχή στο υπνοδωμάτιο να εκμεταλλευτείτε, τότε μην το σκέφτεστε δεύτερη φορά! Δημιουργήστε γρήγορα ένα ακόμη μικρό χώρο με τα αγαπημένα σας κομμάτια και μοιράστε τον όγκο και τον αριθμό τους προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη!

μικρή γκαρνταρόμπα  eliton

Γενικότερα, στην οργάνωση της μικρής γκαρνταρόμπας, οι γάντζοι θα γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι, και τα διαφανή κουτιά αποθήκευσης το ίδιο. Επίσης αν το δωμάτιο διαθέτει πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα σκεφτείτε μήπως την αντικαταστήσετε με συρόμενη για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου και ευκολότερη οργάνωση. Σας βοηθήσαμε καθόλου να βρείτε την έμπνευση;

Διαβάστε επίσης:
Εντοιχισμένη ντουλάπα: μέγεθος, αισθητική και χωρητικότητα
Δωμάτιο Γκαρνταρόμπα: Χρήσιμες συμβουλές για να δημιουργήσετε το δωμάτιο ντουλάπα των ονείρων σας
Πόσα είδη ντουλάπας υπάρχουν και ποια να επιλέξω;