Πριν ακόμη ξεκινήσει αυτή η αναφορά στα είδη της ντουλάπας, ας ξεκινήσουμε πρώτα τοποθετώντας το αγαπημένο έπιπλο στο βάθρο που του αξίζει! Η ντουλάπα είναι ο αγαπημένος μας βοηθός και ένα από τα στολίδια του σπιτιού μας! Όποιον τύπο και να επιλέξετε, ό,τι σπίτι και αν έχετε, μεγάλο ή μικρό, μοντέρνο η κλασικό, η ντουλάπα είναι το σημείο που θα φιλοξενεί και θα βάλει σε τάξη τα πιο προσωπικά μας αντικείμενα! Πέντε είναι οι κύριες εκδοχές ντουλάπας:

Ανεξάρτητο έπιπλο, όπως παλιά!

Λατρεμένο. Κλασικό. Με τις ανοιγόμενες πόρτες της, τα συρτάρια, τη μπάρα της και πολύ συχνά τον καθρέφτη της, η ντουλάπα ως ξεχωριστό έπιπλο μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό στολίδι. Θήκες για γραβάτες, αποθήκευση για τα λινά, επιπλέον ράφια και πολλές όμορφες λεπτομέρειες συνθέτουν την ανεξάρτητη ντουλάπα. Μεγάλο πλεονέκτημα που πρέπει να αναφερθεί είναι φυσικά πώς μετακινείται και σας δίνει ελευθερία στην αλλαγή διαρρύθμισης!

Συρόμενη ντουλάπα, και ο χώρος διπλασιάζεται!

Πιο εξελιγμένη εκδοχή της ντουλάπας-έπιπλο, η ντουλάπα με τις συρόμενες πόρτες είναι ευρύχωρη και πολλές φορές εντοιχισμένη – ολόκληρη ή εν μέρει. Οι συρόμενες πόρτες μπορεί να είναι καθρέφτες, κάνοντας τον χώρο να μοιάζει πολύ μεγαλύτερος και εντυπωσιακός. Γενικότερα, οι συρόμενες πόρτες μπορεί να γίνουν πολύ εντυπωσιακές, σοφιστικέ και να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης. Μεγάλο πλεονέκτημα: κερδίζετε χώρο αφού οι πόρτες δεν είναι ανοιγόμενες.

Ντουλάπα δωμάτιο ή αλλιώς, γκαρνταρόμπα!

Γνωρίζουμε ότι μιλάμε για το πραγματικό όνειρο πολλών – και όχι μόνο γυναικών εννοείται! Στην πραγματικότητα αυτό που είναι γνωστό ως “dressing room” – μια μικρή γκαρνταρόμπα, μπορεί να φιλοξενεί όχι μόνο τα ρούχα αλλά και τα παπούτσια, και όλα τα αξεσουάρ σας. Υπάρχουν πολλά σημεία σε σπίτια και διαμερίσματα τα οποία ένας έμπειρος αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και να σας χαρίσει ένα υπέροχο δωμάτιο ντουλάπα -έστω και μικρό.

είδη ντουλάπας eliton project

Γωνιακή ντουλάπα από την ομάδα του ELITON PROJECT

Γωνιακή ντουλάπα, για ανεκμετάλλευτους χώρους!

Έχετε ίσως σκεφτεί πολλές φορές ότι θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε ορισμένους κενούς γωνιακούς χώρους στο υπνοδωμάτιο αλλά δεν ξέρετε πώς; Οι γωνιακές ντουλάπες είναι η καλύτερη επιλογή. Γνωστές και ως «ντουλάπες L” αξιοποιούν τους χώρους σας στο έπακρο. Ακόμα, -ειδικά σε αυτή την επιλογή- πολλοί προτιμούν ειδικές κατασκευές χωρίς πόρτες ντουλάπας αλλά ανοιχτές για να δείχνει ακόμη μεγαλύτερος ο χώρος και να αναπνέει οπτικά.

Ανοιχτή ντουλάπα, η χαρά του μινιμαλιστή!

Εδώ και χρόνια οι ανοιχτές ντουλάπες έχουν πάψει να είναι χαρακτηριστικό των φοιτητικών σπιτιών και αποτελούν στοιχείο πολλών κατοικιών. Με τη φιλοσοφία πως όλα πρέπει να είναι ορατά και προσβάσιμα, το εσωτερικό της ανοιχτής ντουλάπας αποτελεί και αυτό στοιχείο του χώρου. Ένας όρθιος καθρέφτης και ένας όμορφος φωτισμός μπορεί να μετατρέψουν το χώρο που έχετε επιλέξει να στήσετε την ντουλάπα σας στο προσωπικό σας μοναδικό χώρο. Πλεονεκτήματα της ανοιχτής ντουλάπας είναι το χαμηλό κόστος δημιουργίας της και το γεγονός πως βλέποντας τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας θυμάστε πάντα τι έχετε και ετοιμάζεστε πιο γρήγορα!

Όποια ντουλάπα και αν σας ταιριάζει και επιλέξετε να θυμάστε υπάρχει για να μας κάνει εύκολη τη ζωή, οπότε προσπαθήστε να είναι λειτουργική και βολική για εσάς!

Διαβάστε επίσης:
Συμβουλές για την οργάνωση της ντουλάπας σας
Πώς να κάνετε τη ντουλάπα και τα ρούχα σας να μυρίζουν υπέροχα!
Αποθήκευση ρούχων εκτός σεζόν