Όπως σε όλα, έτσι και στα υλικά κατασκευής, υπάρχουν οπαδοί αμετακίνητοι, που θαυμάζουν και αγαπούν ένα υλικό θεωρώντας το αναντικατάστατο. Ο χαλαζίας σαν υλικό έχει πολλούς τέτοιους «ορκισμένους» υποστηρικτές.
Στο άρθρο που ακολουθεί θα αναλύσουμε τις απόψεις τους και θα καταλήξουμε δημοκρατικά στο συμπέρασμα πως είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για απαιτητικούς χρήστες!

Αν ψάχνω έναν ανθεκτικό πάγκο, ο χαλαζίας είναι κατάλληλος;

Απολύτως! Όταν πρόκειται για αντοχή, ο πάγκος χαλαζία είναι μια κατηγορία από μόνος του! Μπορείτε να δημιουργήσετε άφοβα και δεν θα καταστραφεί ακόμα και σε ακραίες συνθήκες.

Είναι αδύνατο να χαράξω ή να γδάρω έναν πάγκο χαλαζία;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά όχι αδύνατο! Γι’ αυτό πρέπει πάντα να δείχνετε μια σχετική έστω προσοχή και να θυμάστε πως όσο πιο γυαλιστερό και σκούρο το χρώμα του πάγκου που θα επιλέξετε, τόσο περισσότερο θα φαίνεται το χάραγμα -και δεν είναι εύκολο να επανέλθει.

Μπορώ να κάνω κι’ άλλες δουλειές πάνω στον πάγκο χαλαζία αφού είναι τόσο ανθεκτικός;

Υπό προϋποθέσεις: Ο πάγκος φημίζεται για την αντοχή του, ναι, αλλά εφόσον έχετε ως προϋπόθεση να τον κρατήσετε σε άριστη κατάσταση σε μια όμορφη κουζίνα. Οπότε, σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μην κάνετε άλλου τύπου εργασίες στον πάγκο σας, όσο βολικό, φωτεινό ή άνετο και αν είναι το σημείο που βρίσκεται η κουζίνα σας. Για παράδειγμα, μην κάνετε εργασίες που περιλαμβάνουν διαλύτες και άλλες χημικές ουσίες, καθώς π.χ. λίγο αραιωτικό βαφής μπορεί να αποχρωματίσει τη ρητίνη.

πάγκο χαλαζία eliton work

Μοντέρνα Κουζίνα WORK με πάγκο χαλαζία

Ο χαλαζίας ταιριάζει μόνο σε κλασικού τύπου κουζίνες, με ουδέτερα ή φυσικά χρώματα;

Κάθε άλλο! Ο πάγκος χαλαζία μπορεί να καλύψει κάθε αισθητική, κάθε προτίμηση και να αναβαθμίσει άμεσα τον χώρο. Κυριολεκτικά: μπορεί να έχει όψη γρανίτη, μαρμάρου, πέτρας, ή να έχει ενσωματωμένα στοιχεία, όπως πέτρες και βότσαλα. Προσφέρει δηλαδή την ομορφιά των πετρωμάτων χωρίς τις ευαισθησίες και τις ανάγκες αυξημένης φροντίδας που έχουν αυτές. Αν όμως δεν θέλετε κάτι τέτοιο, τότε δεν υπάρχει όριο στα χρώματα και στα μοτίβα που μπορεί να δημιουργήσει η φαντασία σας. Η ανάμειξη χρωστικών και άλλων υλικών με το χαλαζία μπορεί να αποδώσει ατέλειωτους συνδυασμούς.

πάγκος χαλαζία eliton work

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, νομίζω ότι το κόστος του πάγκου από χαλαζία θα είναι παράλογα υψηλό.

Και όμως δεν είναι! Σίγουρα δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή, αν όμως έχετε αποφασίσει να επενδύσετε συνολικά στο χώρο της κουζίνας, τότε ο πάγκος σίγουρα έχει τη θέση του στην προϋπολογισμό σας, μαζί με τα αντίστοιχα ντουλάπια, συσκευές και πάτωμα. Άλλωστε το σπίτι σας αλλάζει κατηγορία με ένα πάγκο από χαλαζία, είτε το εκμεταλλεύεστε, είτε ιδιοκατοικείτε.

Συμπερασματικά, πριν επιλέξετε υλικό για τον πάγκο της κουζίνας σας, θυμηθείτε πως ο χαλαζίας αποτελεί την πρώτη επιλογή με διαφορά για τους καταναλωτές και αυτό γιατί τα χαρακτηριστικά του είναι αξεπέραστα!

Διαβάστε επίσης:
Πάγκος εργασίας στην κουζίνα σας: τα υλικά και οι ιδιότητές τους
Σχεδιάζοντας μια διαχρονική κουζίνα
Μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Διαχρονικά Υψηλή Αισθητική