Εσείς επιλέγετε!

Πριν αποφασίσετε για τα χρώματα στα έπιπλα κουζίνας σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα του χώρου σας έχει πετύχει όταν αντιπροσωπεύει τη δική σας αισθητική και σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα μέσα σ’ αυτόν. Γι’ αυτό μην επηρεάζεστε αποκλειστικά από τις τάσεις της αγοράς. Επιλέξτε έναν συνδυασμό που να σας ταιριάζει ή τολμήστε μια δική σας ιδέα!

Ανοιχτές αποχρώσεις ή γήινοι τόνοι;

Οι ανοιχτές αποχρώσεις στα υλικά κάνουν το χώρο σας να δείχνει πιο ευρύχωρος. Τα έντονα χρώματα δημιουργούν πάντα θετική διάθεση. Εντάξτε τα στον χώρο σας στην αναλογία που σας ταιριάζουν και πάντα προσέχοντας να υπάρχει ισορροπία θερμών (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο) και ψυχρών (μπλε, πράσινο, μωβ) αποχρώσεων.

Οι γήινοι τόνοι χρωμάτων προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία. Συνδυάστε τα με πάγκο σε χρώμα ξύλου και διακοσμήστε με αντικείμενα από ξύλο και ψάθα.
Το ανοιχτόχρωμο ξύλο συνδυασμένο με λευκό, inox και φωτεινό λαδί δίνει ένα natural αποτέλεσμα.

Μαύρο ή λευκό;

Εάν ο χώρος σας είναι φωτεινός και ευρύχωρος τολμήστε να χρησιμοποιήσετε μαύρο χρώμα σε μεγάλες επιφάνειες. Εάν όχι τότε το λευκό με το μπεζ και το κόκκινο είναι ένας εξίσου εντυπωσιακός αλλά πιο ασφαλής συνδυασμός.

Γενικά, εάν επιλέξετε 2 χρώματα (ή υλικά) για τα έπιπλα σας τότε τοποθετήστε το πιο σκούρο στο κάτω μέρος.

*στην φωτογραφία: Κουζίνα Puzzle χωρίς πόμολα (handle-less) σε δύο συνδυασμούς, από τα έπιπλα κουζίνας ELITON Σωτηρόπουλος