Γνωρίζετε αυτό το απερίγραπτα όμορφο συναίσθημα, όταν (επιτέλους!) ξαπλώνετε στο κρεββάτι σας, στο τέλος μιας μακριάς και κουραστικής ημέρας; Τίποτα δεν θα μπορούσε να χαλάσει αυτή την αίσθηση χαλάρωσης εκτός από ένα: το στρώμα του κρεββατιού. Ένα στρώμα άβολο, που αντί να ξεκουράζει το σώμα σας το ταλαιπωρεί.
Και μάλιστα όταν αυτή η ταλαιπωρία συμβαίνει κατά το ένα τρίτο της ζωής σας -γιατί τόσο περίπου περνάμε στο κρεβάτι μας, τότε μάλλον αξίζει να σκεφτείτε να επενδύστε στο σωστό για εσάς στρώμα, που θα σας προσφέρει άνεση αλλά και σωστό ύπνο! Σας παρουσιάζουμε πέντε συμβουλές αγοράς για το καινούργιο σας στρώμα ύπνου.

Ενημερωθείτε για τους τύπους των στρωμάτων και ποιο ταιριάζει στις ανάγκες σας

Στην αγορά θα βρείτε στρώματα ελατηρίων, αφρού, latex, αέρος και υβριδικά. Ο κάθε τύπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά! Για παράδειγμα, τα στρώματα ελατηρίων προσφέρουν ισχυρή υποστήριξη. Από την άλλη πλευρά τα στρώματα latex παραμένουν πιο δροσερά, ενώ τα στρώματα αφρού έχουν μια πιο ζεστή αίσθηση ενώ παράλληλα αγκαλιάζουν το σώμα. Ωστόσο οι δύο κύριες κατηγορίες είναι των ελατηρίων και του αφρού. Για να αποφασίσετε πρέπει να ξέρετε, έστω και σφαιρικά, τα χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας!

Μη διστάζετε να δοκιμάσετε το στρώμα σας

Σε καμία περίπτωση μην αρκεστείτε στην έρευνα αγοράς και στην ενημέρωση που θα πάρετε από τον υπεύθυνο πωλήσεων! Βγάλτε τα παπούτσια σας και, με ελαφρά ρούχα, ξαπλώστε -περισσότερες από μια φορές! Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας προσαρμόζεται σωστά στο συγκεκριμένο στρώμα και ότι δεν υπάρχει καμία ενόχληση! Μέσος όρος χρόνου δοκιμής πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα λεπτά!

Στρώματα Ύπνου AURA BALANCE

Στρώματα Ύπνου AURA BALANCE

Έχετε ορθοπεδικά θέματα; Ρωτήστε και το γιατρό σας πριν αποφασίσετε

Σίγουρα, ο τελευταίος λόγος που θα σκεφτόσασταν να καλέσετε τον ορθοπεδικό ή τον φυσικοθεραπευτή σας είναι να μιλήσετε για αγορές και ψώνια! Ωστόσο, για το στρώμα ύπνου, ίσως θα πρέπει να κάνετε μία εξαίρεση: Το στρώμα ύπνου συμβάλλει στη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης σας, με τη στήριξη που προσφέρει στο λαιμό και στο κάτω μέρος της πλάτης σας.

Προσοχή στις ονομασίες και στους τίτλους

Ένα στρώμα που χαρακτηρίζεται ως «ορθοπεδικό» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι! Το ίδιο ισχύει και για στρώματα που χαρακτηρίζονται ως «ιατρικά εγκεκριμένα». Σε αυτή την περίπτωση αναζητήστε την ετικέτα και την πιστοποίηση που επαληθεύει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Στρώματα Ύπνου iFoam COOLMAX

Στρώματα Ύπνου iFoam COOLMAX

Μάθετε από τις εμπειρίες των άλλων

Αυτονόητο είναι πως θα έπρεπε να αναζητήσετε μαρτυρίες πελατών στο διαδίκτυο! Οι ευχαριστημένοι πελάτες θα έχουν σίγουρα μιλήσει για την επιλογή τους και οι δυσαρεστημένοι το ίδιο! Με τον τρόπο αυτό θα μάθετε πληροφορίες όχι μόνο για τα στρώματα αλλά και για τις εταιρίες. Είναι σημαντικό να μάθετε τις πολιτικές επιστροφής, αν αυτές τηρούνται, τις εγγυήσεις που προσφέρονται, πόσο ευέλικτη και επαγγελματική είναι η συμπεριφορά της εταιρίας! Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα τη διαφορά, σωστά;

Καλό είναι επίσης να θυμάστε ότι, όπως παντού, έτσι και στην αγορά των στρωμάτων η υψηλότερη τιμή δεν είναι συνώνυμο της καλύτερης ποιότητας! Μπορεί να βρείτε φανταστικές προσφορές σε εκπληκτικά στρώματα, οπότε επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά τους και…καλή ξεκούραση!

Διαβάστε επίσης:
Οι γυαλιστερές επιφάνειες της κουζίνας σας και πώς να τις καθαρίσετε
Πώς να περιορίσετε τα απορρίμματα της κουζίνας σας
Απλά βήματα για να φτιάξετε μια λειτουργική νησίδα κουζίνας