Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα πουν όχι σε ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα και ακόμα λιγότεροι εκείνοι που το αρνηθούν, ειδικά όταν αυτή είναι σπιτική, χειροποίητη! Όσο εύκολο είναι να τη φάτε άλλο τόσο εύκολο είναι και να τη φτιάξετε, αρκεί να έχετε τα σωστά pizza εργαλεία:

Μια ζυγαριά κουζίνας

Όταν φτιάχνετε τη ζύμη, είναι πολύ σημαντικό να μετρήσετε και να ζυγίσετε σωστά τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή. Μην βασίζεστε στο «μάτι» γιατί η ζύμη της πίτσας είναι ένα «ζωντανό» υλικό και μπορεί να αντιδράσει απρόβλεπτα κατά τη ζύμωση! Άλλωστε η ζυγαριά μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με το πόσα άτομα θέλουμε να κάνουμε ευτυχισμένα με το γεύμα αυτό!

Μίξερ με γάντζο ζύμης

Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως το μίξερ λύνει τα χέρια, ειδικά όταν πρόκειται για ζύμες; Αγοράστε το σωστό μίξερ, ή δανειστείτε ένα για να δείτε πως μπορεί να σας βοηθήσει στη δημιουργία της τέλειας ζύμης και μετά επενδύστε σε ένα πραγματικά καλό μίξερ.

Pizza εργαλεία eliton kitchen

Βάση ψησίματος πίτσας από πέτρα

Βάση ψησίματος πίτσας από πέτρα ή χάλυβα

Μύθος: Η σπιτική πίτσα υστερεί, γιατί δεν γίνεται να πετύχετε αυτή την ωραία, ιδιαίτερη τραγανή βάση που γίνεται στο φούρνο με τα τούβλα.
Αλήθεια: Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο βάσεις για πίτσα, σε διάφορα μεγέθη, που θα σας δώσουν το ίδιο τραγανό αποτέλεσμα, ψήνοντας στον δικό σας φούρνο.

Ένα «φτυάρι» για το φούρνο

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό εργαλείο κατά το ψήσιμο της αγαπημένης πίτσας είναι το «φτυάρι» το οποίο σας επιτρέπει εύκολα και με ασφάλεια να την τοποθετήσετε αλλά και να τη βγάλετε από το φούρνο. Οι βάσεις ψησίματος καίνε πολύ και είναι επικίνδυνο να έρχεστε σε επαφή με τις καυτές επιφάνειες και το φτυάρι σας επιτρέπει να κάνετε τη δουλειά σας από απόσταση. Θα βρείτε πολλά διαφορετικά στην αγορά, σε μεγέθη, τιμές και ποιότητες για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Pizza εργαλεία eliton kitchen

Ένα «φτυάρι» για το φούρνο

Το ιδανικό εργαλείο τεμαχισμού της πίτσας

Πολλές φορές μπορεί να μην ξεχωρίζετε τα μαχαίρια. Το μαχαίρι για το κρέας, το ψάρι, το τυρί, είναι όλα μαχαίρια, σωστά; Η πίτσα όμως χρειάζεται το δικό της χαρακτηριστικό εργαλείο για να κοπεί και δεν θα το μπερδέψετε με κανένα. Το στρογγυλό σχήμα του είναι ταυτισμένο με την ιταλική λιχουδιά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο καλύτερος τρόπος να κοπεί σωστά η κρούστα είναι αυτός ο ειδικός κόφτης. Συνήθως ατσάλινος και με ειδική χειρολαβή, ολοκληρώνει άψογα το σερβίρισμα της πίτσας.

Όλα τα pizza εργαλεία που αναφέραμε είναι απαραίτητα, όπως απαραίτητος είναι ένας καλός φούρνος και η ιδανική συνταγή. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα καλύτερα, γευστικά και απλά υλικά, όπως κάνουν στη γειτονική μας Ιταλία. Μια απλή πίτσα, με αληθινή σάλτσα ντομάτας και ρόκα θα ενθουσιάσει τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:
Τα 14 απαραίτητα εργαλεία κουζίνας
Πώς να περιορίσετε τα απορρίμματα της κουζίνας σας
Αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας κρασιά απευθείας στην κουζίνα