Από τη στιγμή που ξεκινήσατε να φτιάχνετε τη νέα σας κουζίνα, είχατε ως στόχο να τη δημιουργήσετε σύγχρονη, αφαιρετική, λαμπερή. Οι γυαλιστερές επιφάνειες ήταν μονόδρομος και δεν το μετανιώσατε ποτέ. Και γιατί άλλωστε αφού πράγματι, η λύση των πάνελ αυτών σπάνια απογοητεύει το βλέμμα. Ωστόσο, από τη στιγμή που αφαιρείται το κάλυμμα προστασίας του εργοστασίου, το υπέροχο καθρέφτισμα του υλικού απαιτεί…θυσίες για να διατηρηθεί. Συγκεκριμένα, απαιτεί μέθοδο:

Χρησιμοποιείστε ένα μαλακό πανί, ιδανικά με μικροϊνες

Έτσι θα αποφύγετε το παραμικρό γδάρσιμο. Σημειώστε ότι το πανί πρέπει να είναι απολύτως καθαρό, δηλαδή να μην έχει πάνω ούτε σκόνη ούτε άλλα στοιχεία, γιατί είναι πολύ πιθανό να φθείρει το πολυμερές.

Αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά

Στην πραγματικότητα, ζεστό νερό και ελάχιστο σαπούνι αρκούν.

Καθαρίστε με απαλές κινήσεις

Αλλιώς δεν θα αποφύγετε τις γρατζουνιές στις αγαπημένες σας επιφάνειες. Συγκεκριμένα, με το πανί απλώς νωπό, περάστε την επιφάνεια με απαλές κινήσεις. Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει επίμονος λεκές, μπορείτε να τρίψετε λίγο περισσότερο αλλά και πάλι με προσοχή. Αφού τελειώσετε, περάστε με ένα στεγνό απαλό ύφασμα και…τελειώσατε. Γρήγορη και απλή διαδικασία την οποία όμως πρέπει να επαναλαμβάνετε συχνά.

Μην μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη

Μπορεί να σας κιτρινίσει τις επιφάνειες, και ακόμη χειρότερα να αφαιρέσει την όμορφη γυαλάδα για την οποία αρχικά τις επιλέξατε. Και αν νομίζετε πως μια καλή εναλλακτική στη χλωρίνη -ως κάτι πιο φυσικό- είναι η σόδα, τότε κάνετε λάθος. Και πάλι δεν είναι ενδεδειγμένη πρακτική.  Σε κάθε περίπτωση, αν επιμένετε να τη δοκιμάσετε λόγω κάποιου λεκέ που σας προβληματίζει, φτιάξτε λίγο μείγμα με ζεστό νερό, αφήστε το να δράσει αφαιρέστε το την επόμενη μέρα, πολύ απαλά, και σε καμία περίπτωση μην το τρίψετε.

Το παράδοξο με τις όμορφες γυαλιστερές σας επιφάνειες είναι πως για να μείνουν όσο πιο γυαλιστερές γίνεται, θέλουν τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Οι γυαλιστερές επιφάνειες της κουζίνας eliton-chill

Μοντέρνα κουζίνα CHILL

Διαβάστε επίσης:
Έχετε ανοξείδωτο νεροχύτη; Δώστε του ξανά τη λάμψη του καινούριου.
Νεροχύτης κουζίνας – το μέγεθος μετράει;
Πώς να καθαρίσω τα έπιπλα;