Είναι γεγονός ότι ο ανοξείδωτος νεροχύτης είναι «σταθερή αξία» και βρίσκεται στις περισσότερες κουζίνες. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, θαμπώνει πολύ γρήγορα και ενίοτε… εκτιθέμεθα! Πώς μπορούμε να έχουμε αυτόν τον πολύ καλό και ανθεκτικό τύπο νεροχύτη λαμπερό και γυαλιστερό όπως τον πρώτο καιρό που τον αγοράσαμε; Σας παραθέτουμε τέσσερις μεθόδους καθαρισμού, με χρήση απλών, καθημερινών υλικών:

Σόδα μαγειρικής

Και πάλι η σόδα είναι εδώ για να κάνει το θαύμα της! Ιδανική να διαλύει τα λίπη. Φτιάχνετε ένα παχύρρευστο μείγμα με σόδα και νερό και το απλώνετε παντού στο νεροχύτη. Στη συνέχεια, προσθέτετε ξύδι και αμέσως θα κάνει έντονο αφρό. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η χημική αντίδραση, απλά καθαρίστε το μείγμα και δείτε τον νεροχύτη σε πολύ καλύτερη κατάσταση!

Πες αλεύρι

Κάτι πιο ασυνήθιστο από τη σόδα, που δεν γνωρίζουν πολλοί ότι μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο γυάλισμα του νεροχύτη είναι το αλεύρι. Πώς; Με την ίδια λογική που χρησιμοποιούμε και τα προϊόντα απολέπισης! Απλά βάζουμε λίγες κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο νεροχύτη, τρίβουμε με ένα απαλό πανί και ξεβγάζουμε. Και πάλι, ο ανοξείδωτος νεροχύτης σας θα δείχνει λαμπερός.

Ξύδι για τα άλατα

Εύκολος γρήγορος και οικονομικός τρόπος να απομακρύνετε τους επίμονους λεκέδες από τα άλατα. Ειδικά σε περιοχές με «σκληρό» νερό το πρόβλημα στο νεροχύτη είναι πιο έντονο. Δεν υπάρχει διαδικασία, απλώς ρίχνετε το ξύδι και μετά ξεβγάζετε με νερό. Επίσης σε περίπτωση που υπάρχουν σημάδια σκουριάς, χρησιμοποιήστε οινόπνευμα και θα δείτε αποτέλεσμα!

Baby oil

Αφού αναφερθήκαμε στην απολέπιση, ας αναφερθούμε και στο baby oil, το οποίο απ’ ότι φαίνεται είναι για πολύ περισσότερες χρήσεις από όσες ξέρουμε! Ακόμα ένα σπάνιο tip λοιπόν για τον ανοξείδωτο νεροχύτη: βάζετε μερικές σταγόνες baby oil σε χαρτί κουζίνας, περνάτε την επιφάνεια του νεροχύτη και το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας εκπλήξει.

Διαβάστε επίσης:
Eco-friendly kitchen, ή πώς να δημιουργήσετε μια οικολογική κουζίνα!
Τα 14 απαραίτητα εργαλεία κουζίνας