Η ανάγκη όλων για ρούχα που μυρίζουν υπέροχα έχει περάσει την τέχνη της διαφήμισης σε άλλο επίπεδο! Μαλακτικά με εξωτικά αρώματα, αιθέρια έλαια, άρωμα από το τριαντάφυλλο του Μικρού Πρίγκιπα, όλα σκοπό έχουν να χαρίσουν ευωδιά διαρκείας στα ρούχα σας. Όμως, αν δεν φροντίσετε να μοσχομυρίζει πρώτα η ντουλάπα σας, κανένα μαλακτικό δε μπορεί να σας βοηθήσει. Εμείς όμως μπορούμε, και συγκεντρώσαμε πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα:

Μπάρες σαπουνιού στη ντουλάπα σας

Μπάρες σαπουνιού στη ντουλάπα σας

Μια εφαρμοσμένη λύση από το παρελθόν, είναι η τοποθέτηση σαπουνιού στα ράφια και τα συρτάρια της ντουλάπας. Επιλέξτε το άρωμα που σας αρέσει, βάλτε τα σε υφασμάτινα σακουλάκια και εκείνα θα αρωματίσουν διακριτικά όλα σας τα ρούχα.

Βαμβάκι με το αγαπημένο άρωμά σας

Ναι! Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό ντουλάπας και ρούχων χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας άρωμα. Ψεκάστε πάνω σε μερικές μπάλες βαμβακιού ή σε μπαλίτσες με απαλά χαρτομάντιλα που θα φτιάξετε, και διασκορπίστε τις μέσα στη ντουλάπα και τα συρτάρια. Το άρωμά τους θα σας.

Ξύδι για απομάκρυνση οσμών

Το ξύδι δεν μπορεί να αρωματίσει τα ρούχα σας, μπορεί όμως να τα φρεσκάρει και να απομακρύνει κάθε δυσάρεστη οσμή. Απλώς ανακατέψτε λευκό ξύδι με νερό, γυρίστε τα ρούχα ανάποδα και ψεκάστε από απόσταση. Αφήστε το να στεγνώσει και να εξανεμιστεί μαζί με τις δυσάρεστες οσμές. Μετά, μπορείτε να το τοποθετήσετε πίσω στην ντουλάπα μαζί με τα υπόλοιπα, χωρίς να ανησυχείτε πια πως η ντουλάπα σας θα μυρίζει δυσάρεστα.

Κόκκοι καφέ σε κλειστό σακουλάκι για τη ντουλάπα σας

Κόκκοι καφέ σε κλειστό σακουλάκι

Ο καφές έχει πολλές εκπληκτικές ιδιότητες και μια από αυτές είναι ότι απορροφά τις δυσάρεστες οσμές. Ανοίξτε μικρές τρύπες σε ένα κλειστό σακουλάκι καφέ και αφήστε το μέσα στην ντουλάπα σας. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες οσμές από τα ρούχα σας. Η δράση του εξασθενεί και θέλει ανανέωση κάθε μήνα.

 

Διαβάστε επίσης:
Αποθήκευση ρούχων εκτός σεζόν
Ανακαίνιση κουζίνας σε 8 βήματα