Η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού καθώς σε καθημερινή βάση εκτελούνται μέσα μικρές και μεγάλες δημιουργίες. Η όρεξη πριν από κάθε γεύμα ανοίγει και από τις όμορφες λαχταριστές μυρωδιές από το φαγητό που ετοιμάζεται. Όμως, όσο ελκυστικές και αν είναι οι μυρωδιές όταν πεινάμε, τόσο ενοχλητικές είναι όταν παραμένουν. Η κουζίνα είναι από τα δωμάτια εκείνα που πρέπει να έχουν καλό εξαερισμό γιατί διαφορετικά η ατμόσφαιρα είναι βαριά και μπορεί να προκληθούν και φθορές από την υγρασία. Γι’ αυτό η επιλογή ενός καλού απορροφητήρα είναι σημαντική υπόθεση.

τύποι απορροφητήρων eliton elite

Κουζίνα ELITON ELITE με aπορροφητήρα κάτω από το ντουλάπι

Απορροφητήρας κάτω από το ντουλάπι

Αυτός είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος απορροφητήρας γιατί είναι αρκετά διακριτικός. Τοποθετείται κάτω από το ντουλάπι και πάνω από την εστία και μπορεί να είναι είτε με, είτε χωρίς αγωγό. Από τη μια πλευρά ο απορροφητήρας απορροφά όλους τους ατμούς και τους μεταφέρει έξω και από την άλλη ο αγωγός παγιδεύει τον ακάθαρτο αέρα και τον ανακυκλώνει. Η μονάδα χωρίς αγωγούς χρειάζεται τακτικό καθαρισμό και αντικατάσταση του φίλτρου. Αυτός ο τύπος απορροφητήρα υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και -πολύ σημαντικό- σε ισχύ! Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες της κουζίνας σας.

τύποι απορροφητήρων eliton glossy

Κουζίνα ELITON GLOSSY με επιτοίχιο απορροφητήρα

Επιτοίχιος απορροφητήρας

Αν η κουζίνα σας είναι αρκετά μεγάλη και άνετη μπορείτε να τοποθετήσετε τον απορροφητήρα απευθείας στον τοίχο και συνδέεται με τον ήδη υπάρχον σύστημα αγωγών της κουζίνας για εξαερισμό! Επειδή η κουκούλα του είναι αρκετά μεγάλη, μπορεί να απορροφήσει όλους τους ατμούς και τοποθετείται πάνω από την εστία μαγειρέματος αντί για ντουλάπι. Αλλά η κουζίνα σας είναι μικρότερου μεγέθους, τότε αυτή η λύση ενδέχεται να μην είναι κατάλληλη γιατί θα σας στερήσει ένα ντουλάπι.

τύποι απορροφητήρων eliton disco

Κουζίνα ELITON DISCO με απορροφητήρα νησίδας

Απορροφητήρας νησίδας – οροφής

Όταν έχετε την εστία σας σε νησίδα, ο απορροφητήρας σας δεν μπορεί να μπει στον τοίχο και άρα θα συνδεθεί με τους αεραγωγούς στην οροφή. Ο απορροφητήρας νησίδας είναι, εκ θέσεως, κεντρικό στοιχείο στη κουζίνα σας.

τύποι απορροφητήρων eliton rock

Επαγωγική εστία BORA με ενσωματωμένο απορροφητήρα φίλτρου στην κουζίνα ELITON ROCK

Απορροφητήρας επαγωγικής εστίας

Αυτός ο τύπος απορροφητήρα είναι εξαιρετική επιλογή σας αν διαθέτετε επαγωγική εστία! Βρίσκεται ενσωματωμένος στο κέντρο της εστίας, απορροφώντας τον αέρα καθώς μαγειρεύετε. Μπορεί γενικά να κοστίζει λίγο περισσότερο αλλά συνδυάζεται με την επαγωγική εστία, οπότε δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά με τους υπόλοιπους. Πρέπει ωστόσο να θυμάστε ότι θα καταλάβει χώρο κάτω από την εστία, και ίσως περιορίσει λίγο τα συρτάρια σας.

Εξαερισμός, μια εναλλακτική επιλογή

Ορισμένοι προτιμούν να εγκαταστήσουν απλά τον εξαερισμό αντί να αγοράζουν ολόκληρη την κουκούλα. Αυτή είναι μια πολύ φθηνότερη επιλογή από τις προηγούμενες που αναφέραμε! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τους ανεμιστήρες στους τοίχους της κουζίνας σας ή σε ένα παράθυρο και απλά να τους συνδέσετε στο ρεύμα! Αυτοί οι ανεμιστήρες εξαλείφουν αναθυμιάσεις, οσμές και ατμούς από την κουζίνα σας, όπως ακριβώς κάνει και ένας απλός απορροφητήρας. Ωστόσο η δράση του περιορίζεται σε αυτά και δεν είναι αποτελεσματική λύση ενάντια στην υγρασία και στις λιπαρές ουσίες.

Διαβάστε επίσης:
Δημιουργώντας μια έξυπνη κουζίνα με τις κατάλληλες συσκευές και gadgets!
Κουζίνα χωρίς πόμολα – αγαπημένη τάση και όχι τυχαία!
Τύποι εστίας κουζίνας