Σίγουρα, έχοντας ξεκινήσει τη μεγάλη αναζήτηση για το υλικό του πάγκου της κουζίνας σας έχετε χαθεί ανάμεσα στις πολλές επιλογές και παραμέτρους: χρώματα, υλικά, φυσικά ή τεχνητά, ιδιότητες και, φυσικά, τιμές. Εμείς ερχόμαστε να προσθέσουμε άλλη μια επιλογή σε αυτές που έχετε, όχι για να σας δυσκολέψουμε αλλά ίσως για να σας λύσουμε τα χέρια! Στο άρθρο που ακολουθεί θα μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για το υλικό Corian!

Τι είναι το Corian;

To Corian είναι ένα ανθεκτικό ρητινούχο υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή της επιφάνειας του πάγκου κουζίνας. Είναι δημιούργημα της εταιρίας DuPont, η οποία το έβαλε στην αγορά το 1970, φέρνοντας μεγάλη ανατροπή στον τομέα των υλικών επιφανείας! Αν και στις μέρες μας και άλλες εταιρίες κατασκευάζουν παρόμοια υλικά, η εμπορική ονομασία Corian έχει επικρατήσει.

πάγκος corian eliton ioulida

Κουζίνα IOULIDA με πάγκο κουζίνας Corian

Ποιά είναι η γκάμα χρωμάτων και σχεδίων του Corian;

Οι επιλογές είναι πολλές, πολύ περισσότερες από αυτές των φυσικών πετρωμάτων, καθώς το Corian διατίθεται σε δεκάδες χρώματα και σε σχέδια. Εννοείται πως η όψη του Corian μπορεί να μοιάζει πολύ με των φυσικών πετρωμάτων ή και να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό αν επιθυμείτε. Oλα είναι στο χέρι σας! Μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας αποκαλύψει εκατοντάδες επιλογές!

Έχει το Corian μεγάλη αντοχή και αξιοπιστία;

To Corian έχει σημαντική αντοχή και μπορεί να ανταπεξέλθει σε θερμοκρασίες μέχρι 100 βαθμούς κελσίου, αλλά σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες μπορεί να καεί. Μπορεί επίσης να γδαρθεί σχετικά εύκολα. Ακόμα όμως και αν συμβεί μια φθορά στον Corian πάγκο σας, αυτή πολύ συχνά είναι επιδιορθώσιμη, σε αντίθεση με άλλα υλικά που η φθορά «μένει». Επίσης το υλικό δεν είναι πορώδες οπότε δεν χρειάζεται επιπλέον φινίρισμα για να αποφύγετε τυχόν λεκέδες, όπως με το μάρμαρο. Ένα εύκολο καθάρισμα αρκεί για τον Corian πάγκο σας!

Πάγκος Corian eliton loft

Κουζίνα LOFT με πάγκο κουζίνας Corian

Πώς διατηρώ τον Corian πάγκο μου σε άριστη κατάσταση;

Απλό, δεν θα του συμπεριφέρεστε σαν πάγκο γενικών εργασιών!

  • Μην αφήνετε πάνω του χημικά και χλωρίνες και να προσπαθείτε να τον καθαρίζετε με ήπια καθαριστικά, διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να αποχρωματιστεί.
  • Ακόμα, αν ζείτε σε περιοχή με σκληρό νερό, να καθαρίζετε πρώτα με το ανάλογο καθαριστικό και μετά να το ξεβγάζετε με νερό και πανί μικροϊνών.
  • Μην κόβετε απευθείας πάνω στον πάγκο, να χρησιμοποιείτε μια επιφάνεια κοπής!
  • Μην αφήνετε πάνω του οτιδήποτε καυτό κρατάτε στα χέρια σας, μπορεί να χρειαστεί να επιδιορθώσετε τον πάγκο από κάψιμο!

Τί κάνει ένα πάγκο Corian να ξεχωρίζει;

Δεν θα σας πούμε ένα αλλά δύο χαρακτηριστικά! Κάτι που κάνει τον πάγκο Corian να ξεχωρίζει είναι πως μπορεί να εγκατασταθεί με αόρατους αρμούς. Η εικόνα της μεγάλη επιφάνειας χωρίς αρμούς και οπτικά εμπόδια δημιουργεί ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα! Επίσης, η επιφάνεια του πάγκου μπορεί να γίνει φωτιζόμενη, για μια απόλυτα εντυπωσιακή αισθητική πρόταση που θα μένει αξέχαστη στους επισκέπτες σας!

Η αναζήτηση για τον πάγκο που ταιριάζει στις ανάγκες σας είναι αρκετά απαιτητική και ό,τι και να διαλέξετε σίγουρα πάντα θα αμφιβάλλετε αν κάνατε τη σωστή επιλογή. Ωστόσο αν διαλέξετε έναν πάγκο από Corian, ίσως να μην αναρωτηθείτε ξανά!

Διαβάστε επίσης:
Πάγκος εργασίας στην κουζίνα σας: τα υλικά και οι ιδιότητές τους
Πάγκος χαλαζία: γιατί βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις των περισσοτέρων!
Μαρμάρινος πάγκος κουζίνας: Διαχρονικά Υψηλή Αισθητική