Όταν υπάρχει άνεση χώρου στην κουζίνα ενός σπιτιού, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι: «τι φανταστική που θα είναι εδώ μια νησίδα κουζίνας!». Και όχι άδικα, θα σας πούμε εμείς! Είτε έχετε στο μυαλό σας εκείνες τις νησίδες στις τυπικές παλιές ιταλικές κουζίνες (όπου μονίμως ετοιμάζονται γεύματα για τις φασαριόζικες οικογένειες), είτε για minimal νησίδες με λευκό γυαλιστερό γρανίτη σε κάποιο loft, η χρησιμότητα της νησίδας είναι αδιαμφισβήτητη και η ομορφιά της επίσης! Εκείνοι -οι λίγοι- που έχουν τις αμφιβολίες τους, δεν έχουν παρά να διαβάσουν παρακάτω:

Όλα τα καλά, χωράνε!

Ναι, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή την αναφορά στις νησίδες με αναφορά στο πόσο πρακτικές είναι, δημιουργώντας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Ίσως στη θέση της νησίδας μπορεί να μπει ένα τραπέζι γευμάτων, όμως σκεφτείτε πόσο χώρο κερδίζετε με όλα αυτά τα ντουλάπια και συρτάρια που μπορείτε να ενσωματώσετε στη νησίδα σας! Έτσι θα τα έχετε όλα σαφώς πιο τακτοποιημένα, θα σας είναι πιο εύκολο να κρατάτε τα ντουλάπια σας καθαρά ΚΑΙ μπορείτε επιτέλους να αγοράσετε και εκείνο το μηχάνημα που φτιάχνει φρέσκα ζυμαρικά και δεν το αποφασίζατε γιατί δεν υπήρχε χώρος.

Περισσότερος χώρος για δημιουργία!

Σίγουρα μπορείτε να προετοιμάσετε τα γεύματα πολύ πιο άνετα -και γρήγορα- όταν σας προσφέρεται ο επιπλέον χώρος της νησίδας, οπού μπορείτε να κάνετε όλες τις διεργασίες μακριά από τα καυτά μάτια της κουζίνας και τους ατμούς, να έχετε όλα τα εργαλεία βολικά απλωμένα μπροστά σας και να απολαμβάνετε δημιουργικά τη μαγειρική σας. Ειδικά αν έχετε και όμορφα φώτα από πάνω, που συνήθως έτσι γίνεται, μπορείτε να μαγειρεύετε όλες τις ώρες με καλύτερο φως από αυτό που έχετε στον πάγκο της κουζίνας.

νησίδα κουζίνας

Περισσότερος χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους!

Ας είμαστε ειλικρινείς, η νησίδα κάνει την προετοιμασία του φαγητού λιγότερο μοναχική: με το ορθογώνιο συνήθως σχήμα της επιτρέπει σε περισσότερο από ένα άτομα να συνεργαστούν στο μαγείρεμα, και στην προετοιμασία, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο ή ευχάριστο αν πρέπει να παραταχθούν στη σειρά μπροστά σε ένα πάγκο. Έτσι λοιπόν, η νησίδα επιτρέπει σε μια παρέα ή μια οικογένεια να περάσουν ακόμα και το χρόνο του μαγειρέματος μαζί… ή έστω, βάζοντας σκαμπό στη μια πλευρά της, να σας κάνουν συντροφιά πίνοντας το ποτό τους… κάτι είναι και αυτό, σωστά;

Είναι εντυπωσιακή και στοιχείο της διακόσμησης!

Ποιος μπορεί να το αρνηθεί; Τη βλέπουμε σε ταινίες, τη βλέπουμε σε σπίτια και μας αρέσει πολύ, τραβά το βλέμμα και δίνει αρχοντιά στο χώρο! Είτε είναι φτιαγμένη με υλικά όπως μάρμαρο και γρανίτη, είτε από ξύλο, είτε στρωμένη με κεραμικά πλακίδια, παραδοσιακή, vintage ή μοντέρνα, μία νησίδα κουζίνας είναι ένα στοιχείο που θα επικρατήσει στην κουζίνα σας και θα αναβαθμίσει την αισθητική του χώρου.

Στα καταστήματα ELITON θα βρείτε πληροφορίες, τόσο για το σχεδιασμό όσο και για τα υλικά μιας όμορφης νησίδας ή ημί – νησίδας κουζίνας. Ακόμη και αν η κουζίνα σας δεν είναι πολύ μεγάλη, σκεφτείτε το να πάρετε κάποια πρόταση από την ομάδα μας και το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει!